Eten & drinken in Thailand

Thais wokgerecht met ei

De Thaise keuken staat bekend als één van de beste keukens ter wereld. Maar wat betekenen al die vreemde namen? Wat is een ‘Pad See Ew’ en wat is een ‘Khao Soi’?

Thailand’s bekendste gerechten

Massaman Kai
Een milde curry met kip, aardappels en cashewnoten. De Massaman curry wordt al jarenlang uitgeroepen tot lekkerste eten ter wereld.
Pad Thai
De welbekende Pad Thai: rijstnoedels met kip, taugé, lente-ui en een saus waar onder andere tamarinde in zit verwerkt.
Khao Soi
Redelijk pittige curry welke erg populair is in het Noorden van Thailand. Probeer deze eens uit in Chiang Mai!
Mango Sticky Rice
Stukjes mango met kleefrijst en een zoet sausje gemaakt van kokosmelk. Veel backpackers vinden dit een heerlijk desert!
Pad See Ew
Minder bekend maar heerlijk gerecht gemaakt van dikke rijstnoedels, groenten, vlees en gewokt in sojasaus.
Som Tam
Pittige salade van o.a. papaya en andere groenten.
Tom Yam Kung
Heerlijke soep van garnalen (of Tom Yam Kai = met kip). Een echte smaaksensatie waar al je smaakpapillen geprikkeld worden.
Streetfoodkraampje in Bangkok's Chinatown
Een vrouwelijke kok bij een streetfoodkraampje in Bangkok’s Chinatown

Bief, varkensvlees, kip en garnalen

Onthou deze 4 woorden in het Thai en je kunt jezelf al aardig wegwijs maken bij Thaise streetfoodkraampjes.

Nua
Bief
Moo
Varkensvlees
Kai
Kip
Kung
Garnalen

Dus… wat is een pad thai kai? Juist, dat is een pad thai met kip

De voedselveiligheid van streetfood

Streetfood is echt heerlijk. Vooral in landen als Thailand. Echter zit er ook een keerzijde aan: jaarlijks krijgen toch weer veel mensen een voedselvergiftiging. Het is moeilijk te zeggen waar je veilig streetfood kunt eten. De hygiëne is natuurlijk niet te vergelijken met die in Nederland, maar toch gaat het vaker goed dan mis.

De belangrijkste regel die je moet aanhouden is dat je enkel eet bij streetfoodkraampjes waar veel locals te vinden zijn, en waar een snelle doorloop aan klanten is (wat vanzelfsprekend zo is als het druk is!). Als er een snelle doorloop is, dan betekent dit eigenlijk altijd dat je eten vers wordt bereidt. Versbereide etenswaren uit een gloedhete wok is natuurlijk altijd veiliger dan etenswaren die al een uur lang in de hete zon liggen.

Laat een reactie achter: