Visum Thailand

Passport visa

Visumvereisten

Als je de Nederlandse nationaliteit bezit dan hoef je geen visum aan te vragen voor Thailand als je het land betreedt als toerist. Het werken in Thailand (zowel betaald als onbetaald) is verboden onder deze visumvrije regeling.

Type Kosten Aantal dagen
Visum vrijstelling Niet van toepassing 30

Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld wél een visum aan te vragen in de ambassade van Thailand. Je dien hier voor wel naar Amsterdam af te reizen om je paspoort af te leveren en deze weer op te halen. Hier kun je verschillende andere visumtypen aanvragen, waaronder een 90 dagen visum, een 180 dagen visum of visums voor bezoeken met andere doeleinden (bijvoorbeeld zakelijk).

Thais Consulaat
De Lairessestraat 127
1075 HJ Amsterdam

Het is ook mogelijk om je dit werk uit handen te laten nemen en gemakkelijk vanuit huis alles te regelen via een partij als VisumPartner. Zij halen je paspoort thuis bij je op, vragen het visum aan en brengen je paspoort ook weer bij je terug voor een kleine meerprijs.

Geldigheidsduur

Met de Nederlandse nationaliteit kun je zonder visum Thailand betreden. Vanaf het moment van binnenkomst mag je onder deze zogenoemde ”visa exemption” regel 30 dagen het land betreden.

Let op: je dient bij vertrek in Nederland aan te kunnen tonen dat je Thailand weer binnen 30 dagen gaat verlaten. Er zijn diverse manieren om hier slim mee om te spelen als je bijvoorbeeld een enkele reis hebt geboekt en niet te ver vooruit wil plannen.

Het is mogelijk om het land te verlaten via een landgrens of luchthaven om vervolgens het land terug in te komen en zo wederom 30 gratis dagen te ontvangen. Doe dit niet te vaak omdat de Thaise overheid zulke ”visa-runs” niet op prijs stelt. Maar met bovenstaand verhaal kom je er niet onderuit een geldig uitreisticket op zak te hebben.

Overstay

Een ”overstay” is absoluut af te raden. Zorg dat je binnen 30 dagen het land verlaat anders heb je kans om het land voor bepaalde tijd niet meer in te komen. Het is simpelweg de wet, je mag niet langer dan dit aantal dagen in Thailand verblijven.

Reguliere overstay Ontzegging tot Thailand
90 tot 365 dagen 1 jaar
Meer dan 1 jaar 3 jaar
Meer dan 3 jaar 5 jaar
Meer dan 5 jaar 10 jaar

Bovenstaande aantallen gelden voor een overstay bij vertrek van een luchthaven of grens. Mocht je om wat voor reden in aanraking komen met politie en daaruit blijkt dat je visa-exemption is verlopen kan dat nog nadeliger uitpakken.

Overstay (ambtelijk) Ontzegging tot Thailand
Minder dan 1 jaar 5 jaar
Meer dan 1 jaar 10 jaar

 

[td_block_12 custom_title=”Gerelateerde reistips” post_ids=”664″]
Laat een reactie achter: