Reizen binnen Myanmar

Typische trein in Myanmar
Een typische trein in Myanmar, op een station in het binnenland

Vliegtuig

Er zijn diverse lokale airlines in Myanmar, ze functioneren als een soort groot busnetwerk en vliegen rondjes en doorkruisen zo het hele land. De prijzen voor het vliegen in Myanmar zijn relatief hoog als je ze vergelijkt met binnenlandse vluchten in bijvoorbeeld Thailand.

Prijsindicaties:

Van Naar Kosten
Yangon Mandalay 90 euro
Yangon Bagan 70 euro
Bagan Heho 60 euro
Heho Yangon 90 euro
Yangon Myeik 200 euro

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen beschikbaar. Daar waar je voorheen altijd moest boeken via een agency kun je vaak je vluchten nu zelf online boeken. Je kunt naar vluchten zoeken met bijvoorbeeld SkyScanner of het lokale alternatief: oWay.

Zoek goedkope binnenlandse vluchten in Myanmar

Trein en nachttrein

Myanmar heeft een zeer groot treinnetwerk, deze is alleen wel erg verouderd en een ritje met de trein kan voelen als een ritje in een achtbaan. Neem je een slaaptrein? Dan zul je niet aan slapen toekomen. De treinen zijn luidruchtig, oud en gaan alle kanten op. Alleen geschikt voor echt avonturiers dus!

Enkele belangrijke routes

Van Naar Reistijd 2e klas 1e klas Slaaptrein
Yangon Mandalay 16 uur 4 USD 10 USD 14 USD
Yangon Bagan 17 uur 6 USD 12 USD 17 USD
Mandalay Pyin-Oo-Lwin 4 uur 1 USD 1,30 USD  

 

Bekijk de volledige treindienstregeling

Bus en nachtbus

Je kunt vrijwel overal wel per bus komen. Voor de grotere afstanden kun je gebruik maken van de VIP bussen van JJ Express. Dit is een bekende busmaatschappij in Myanmar. Informeer bij je hostel/guesthouse/hotel naar informatie m.b.t. je busreis, zij kunnen jou verder informeren. Bustijden en busstations willen in Myanmar nog wel eens veranderen.

Een busrit van Yangon naar Mandalay zal je ongeveer 10.000 kyat kosten, wat neerkomt op ongeveer €10 euro.

Bekijk de volledige busdienstregeling

Laat een reactie achter: