Reisverzekering Thailand

Woman in Thai sea

Waarom dien ik een reisverzekering te nemen?

Thailand is een prachtig land, maar aan iedere reis kleven een hoop risico’s. De risico’s variëren van het oplopen van een gewone griep, tot het onderuit gaan tijdens een scootertocht, tot gebeten worden door een hond en alles daartussen. Met vaccinaties kom je in Thailand al een heel eind, maar je kunt je niet voor álles laten vaccineren.

Je Nederlandse zorgverzekering vergoedt in principe je zorgkosten op basis van de prijzen zoals deze in Nederland vastgesteld zijn. Je kunt je voorstellen dat bij ziekenhuisopname in het buitenland de prijzen aardig snel oplopen. Vooral in landen als Thailand kom je al gauw in een privékliniek terecht en daar zijn de prijzen niet bepaald Nederlands. Je kunt je daarom het best indekken tegen deze extra kosten door middel van een reisverzekering met medische dekking. 

Mocht je onverhoopt ziek worden in het buitenland en kosten maken dan dien je deze altijd eerst in te dienen bij je zorgverzekering, gevolgd door je reisverzekering. Uiteraard wordt eigen risico berekend als je een claim indient bij je zorgverzekering. Sommige reisverzekeraars vergoeden ook dié kosten. Zo kan het dus zomaar voorkomen dat je in één klap door je hele eigen risico heen gaat, én dat nog eens vergoedt krijgt van je reisverzekering. Lees goed de polisvoorwaarden van jouw reisverzekering door om te kijken of je hier in aanmerking komt.

Een reisverzekering biedt daarnaast tal van overige opties zoals bagageverzekering, geldverzekering of annuleringsverzekering. Die laatste is vaak prijzig maar wel handig als je door ziekte of een overlijden in je familie je reis moet uitstellen of vroegtijdig afbreken. Maak zelf de overweging of dit voor jou nodig is.

Gratis reisverzekering bij een creditcard

Sommige creditcardverstrekkers bieden een gratis reisverzekering bij hun creditcard. Oké, je betaalt natuurlijk wel maandelijks voor je creditcard maar die kosten haal je er vaak al uit bij één reis.

De meest bekende creditcardverstrekker met reisverzekeringen is American Express. Hun ‘Gold’ en ‘Platinum’ card komt met reisverzekering (mits je reis geboekt is met deze kaart). Daarnaast spaar je per uitgegeven euro punten, welke je kunt uitgeven bij airlines voor gratis vluchten of gratis business class upgrades. Het is een beetje win-win dus.

Kortlopende reisverzekering

Als je één keer per jaar op een korte vakantie gaat dan kan een kortlopende reisverzekering uitkomst bieden. Backpackers blijven echter regelmatig langer dan 30 dagen weg. Vaak is dan een langlopende reisverzekering goedkoper.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is voor de gemiddelde backpacker de beste keuze. En de keuze is reuze! We hebben twee reisverzekeringen voor je uitgekozen met hele andere polissen en prijzen. Neem ze eens goed door. Wij hebben veel reisverzekeringen doorgespit en FBTO kwam uit de bus als een reisverzekeraar met een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Het belangrijkste is dat je een reisverzekering neemt die aansluit op jouw behoeften. Indien het niet zo goed gaat met je opa of oma dan is het misschien toch wel slim om ook die annuleringsverzekering erbij te nemen.

Laat een reactie achter: