Geld Thailand

Thai template

Hoeveel Thaise Baht krijg ik voor één Euro?

Overal in Thailand vind je wisselkantoren die elk hun eigen wisselkoers hanteren. Sommige kantoren geven je een hele goede koers, sommigen wat minder. Onderstaand vind je een altijd actuele wisselkoers. Let op: dit is de officiële wisselkoers van Euro naar Thaise Baht. Je krijgt dit bij geen enkel wisselkantoor.

Probeer desalniettemin een wisselkoers te krijgen die dicht bij de bovenstaande officiële wisselkoers ligt. Dat moet niet al te moeilijk zijn.

Geld pinnen

Je kunt met je Nederlandse bankpas gewoon in Thailand pinnen. Let op dat hier kosten aan verbonden zitten

Bank Opnamelimiet Transactiekosten
AEON ฿ 20.000 ฿ 150
Citibank ฿ 50.000 ฿ 180
Krungsri Bank ฿ 30.000 ฿ 220
Thai Military Bank (TMB) ฿ 30.000 ฿ 220
CIMB Bank ฿ 30.000 ฿ 220
Bangkok Bank ฿ 25.000 ฿ 220
Let op: zorg dat je voorafgaande je vertrek naar Thailand je bankpas hebt ingeschakeld voor wereldbetalingen. Dat kan vaak via de app van jouw bank of via internetbankieren. Kom je er niet uit? Bel dan je bank!

Voorkom hoge kosten bij het pinnen

Oké je gaat dan geld pinnen, maar daar zitten allerlei haken en ogen aan. Hier volgen wat tips om zoveel mogelijk waarde te behouden.

  • Zoek een bank op met lage transactiekosten, zoals bijvoorbeeld AEON
  • Als je besluit te pinnen, pin dan grote bedragen. De transactiekosten zijn altijd hetzelfde of je nou geld t.w.v. €10 of €100 wil pinnen
  • Zodra je pint kies dan altijd voor withdrawing without conversion
    • Kies je voor with conversion? Dan berekent de lokale Thaise bank de wisselkoers voor je, en die is vrijwel altijd minder gunstig dan de wisselkoers die je Nederlandse bank berekent.
    • Kies je voor without conversion? Dan berekent jouw Nederlandse bank de wisselkoers

Denk ook eens aan het nemen van een moderne bankkaart zoals N26, dit is een ”internetbank” welke gratis rekeningen aanbiedt. Het voordeel van N26 is dat deze bank geen extra kosten berekent bij betalingen in buitenlandse valuta. Zo schreef de Consumentenbond over deze bank: “Bij geen enkele Nederlandse bank is betalen in vreemde valuta gratis, maar met de Mastercard en Maestro-betaalpas van N26 wel.” Per transactie kan je dit dus aardig wat euro’s schelen als je bijvoorbeeld net dat nieuwe paar schoenen in Thailand wil kopen.

Geld wisselen in Nederland

Tsja, laten we het hier gewoon niet over hebben. Dit is onnodig duur, je krijgt zeer slechte wisselkoersen en het is vooral niet nodig. Je kunt echt overal in Thailand pinnen en op iedere straathoek kun je je euro’s wisselen bij officiële wisselkantoren of banken.

Geld wisselen in Thailand

Geld wisselen in Thailand super gemakkelijk. Letterlijk overal (zelfs ver in het binnenland) zitten kleine wisselkantoren. Bovendien kun je bij vrijwel iedere bank terecht om je buitenlandse valuta zoals Euro’s of Dollars om te wisselen tegen Thaise Baht. Geld wisselen in Thailand heeft altijd de voorkeur, het is zelfs goedkoper dan pinnen.

Je doet er goed aan om voorafgaande je vertrek in Nederland wat geld te pinnen en dit mee te nemen naar Thailand. Wist je overigens dat het officieel verplicht is om cash geld op zak te hebben bij het betreden van Thailand? Er wordt hier weinig op gecontroleerd maar je kunt beter geen risico’s nemen.

Wisselkantoren op de luchthaven

Wissel je geld niet bij de vele wisselkantoren die je ziet zodra je een stempel in je paspoort gezet hebt gekregen. Loop door en vervolg je weg naar de begane grond van de luchthaven van Bangkok Suvarnabhumi Airport. Loop richting de Airport Rail Link.

Aan de rechterzijde heb je de ingang naar de Airport Rail Link, maar aan de linkerzijde heb je diverse wisselkantoren. Dáár moet je wezen! Ga op zoek naar een groen wisselkantoor genaamd ‘Superrich’. Ja, er zijn er meerderen die ‘Superrich’ heten, maar je wilt bij de groene wezen.

Dit wisselkantoor staat ook wel bekend als het beste wisselkantoor van Thailand. Ze bieden doorgaans de beste wisselkoers. Als je hier je geld wisselt zit je eigenlijk áltijd goed.

Wisselkantoren in Thailand

Mocht je ergens in Bangkok of in het binnenland je geld willen wisselen? Kijk dan altijd goed naar de daar geldende wisselnkoers en vergelijk deze met de actuele wisselkoers op deze pagina. Let goed op: vaak krijg je méér Thaise Baht voor briefjes van 50 euro, dan voor briefjes van 5 euro. Succes!

Laat een reactie achter: