Vervoer in Thailand

Treinreizen in Thailand

Vliegtuig

Thailand kent een zeer goed netwerk van lokale luchtvaartmaatschappijen. Verreweg de beste maatschappij is Bangkok Airways. Deze maatschappij noemt zichzelf een ”boutique airline” en biedt iedere klant loungetoegang en een warme maaltijd aan boord. Op alle vluchten. 

Ook kent Thailand enkele low-cost airlines waaronder NOK Air, Thai Lion Air en Thai Air Asia. Het zijn stuk voor stuk prima luchtvaartmaatschappijen met erg goede deals. Zo kun je soms voor minder dan 20 euro op en neer van Bangkok naar Chiang Mai of Phuket.

Zoek goedkope binnenlandse vluchten in Thailand

Trein en nachttrein

Thailand heeft een zeer groot netwerk van treinroutes. Je kunt op enorm veel plekken komen, het is zelfs mogelijk om van Bangkok naar Singapore te reizen per trein. Je kunt tickets kopen op he treinstation maar zeker bij reizen zoals Bangkok naar Chiang Mai loop je risico dat de trein vol zit.

Bekijk de volledige treindienstregeling

Bus en nachtbus

Naast een uitgebreid netwerk aan vliegtuig- en treinroutes kun je ook vrijwel overal komen per bus. De meeste grotere steden hebben uitgebreide busstations waar je de ”government bus” kunt nemen. Ook wel ”The Transport Company” genoemd. Het zijn de beste bussen die je in Thailand kunt nemen wat betreft veiligheid, prijs en comfort. 

Neem je een bus via een reisagent op bijvoorbeeld Khao San road? Dan kan het best zijn dat je in een bus beland waarin tot diep in de nacht karaoke gezongen wordt, lichten branden en mensen zeer luidruchtig zijn. Niet fijn op een busrit van soms meer dan 12 uur.

Bekijk de volledige busdienstregeling

Laat een reactie achter: