Aankomst in Thailand

Vliegtuig aankomst

Na een lange vlucht van vele uren kom je dan eindelijk aan op Bangkok Airport. Het is een schitterend mooi en modern complex. We leggen je uit hoe je naar je hotel komt.

Immigration

Zorg ervoor dat je de bordjes naar immigration volgt.

Borden Bangkok Airport
Volg de borden naar Immigration

Je eerste stop binnen de luchthaven is de immigration. Hier wordt je paspoort gecontroleerd en krijg je een stempel van de immigration-medewerker. Wacht netjes in de wachtrij en zodra je aan de beurt bent lever het volgende in:

  1. Paspoort
  2. Arrival+Departure Card
  3. De geprinte boekingsbevestiging van je vluchten

Zodra je dit hebt gedaan zal de medewerker een foto van je maken met de webcam die op zijn of haar desk staat, een stempel in je paspoort stempelen, je arrival card innemen en vervolgens je paspoort, departure card en boekingsbevestiging teruggeven. Je kunt nu doorlopen.

Let op: check altijd even of de juiste aankomstdatum in je paspoort is gestempeld. Indien dit onjuist is, loop terug en zorg ervoor dat je een juiste stempel in je paspoort krijgt.

Stempel Thailand
Je krijgt een rechthoekige stempel in je paspoort met een datum erop

Baggage

De volgende stap is het ophalen van je bagage. Direct nádat je een stempel hebt behaald sta je in de grote bagagehal. Kijk op de schermen vanaf welke band jij je backpack kunt ophalen.

Douane

Loop verder richting de Green Channel, of als je zaken hebt aan te geven bij de douane de Red Channel (bijvoorbeeld levende dieren). Je kunt gewoon doorlopen als je niets aan te geven hebt, je hoeft je niet te melden bij iemand.

Neem even wat geld op bij een pinautomaat. Kies hier altijd voor withdraw without conversion. Laat je een Thaise bank namelijk een bedrag omrekenen naar euro’s dan betaal je áltijd meer dan dat je het je bank in Nederland laat doen.

Reis richting Bangkok centrum

Overdonderd door alle procedures kun je de luchthaven eindelijk verlaten: op naar Bangkok! De luchthaven ligt op een gunstige locatie ten Oosten van het stadscentrum. Je hebt diverse mogelijkheden om de stad te bereiken: taxi, trein, limousine, bus.

Wat je in ieder geval niet moet doen is je laten overdonderen door mensen die je aanspreken zodra je de bekende airport deuren uit komt. Loop direct door naar waar je heen wil. De meeste backpackers kiezen voor de taxi of de trein (Airport Rail Link).

Met de trein (Airport Rail Link)

Dit is verreweg de snelste manier om in de stad te raken. Neem hiervoor de lift of de roltrapen naar de laagste verdieping. Je kunt hier heel gemakkelijk bij de automaten een muntje kopen om naar je bestemming te komen. In ongeveer 25 minuten ben je in hartje Bangkok. De treinen vertrekken iedere 10 minuten, een volledig tijdschema vind je op de website van Airport Rail Link.

Met de taxi

Volg de bordjes naar de taxistandplaats, je kunt hier een nummetje uit een automaat halen en direct lopen naar jouw taxi. Dit is de makkelijkste manier om in de stad te raken, niet persé de snelte. Voor minder dan 10 euro ben je bij je hotel.

Let op: vraag altijd voor het gebruik van de meter. Maak nóóit een prijsafspraak met je taxichauffeur, je bent dan altijd duurder uit.

Er is een toeslag van 50 baht voor alle taxi’s vanaf de airport. Houd hier rekening mee. Bovendien zal de taxichauffeur je vragen of je via de snelweg wilt reizen, en als die het niet vraagt zal hij er standaard vanuit gaan dat je het wil. Doe dit, het kan je uren reistijd besparen (het verkeer in Bangkok kan een absolute hel zijn, via de snelweg ben je in no-time bij je hotel maar via de binnenstad niet.).

Jij als passagier betaalt de tolheffingen. Je taxichauffeur zal je dus 1 a 2x tijdens je rit vragen de tol te betalen. Dit is vaak ergens tussen de 20 en 50 baht.

Er is nog een optie, en dat is je taxi op voorhand boeken. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Verschillende reisagenten zoals 12Go Asia bieden deze mogelijkheid.

You did it!

Gefeliciteerd, je bent veilig en wel aangekomen in je hotel. Je vakantie kan nu écht beginnen.

Laat een reactie achter: