Thailand’s verplichte uitreisticket (2023)

0
Uitreisticket verplicht voor Thailand

Het is een veelvoorkomende vraag op internetfora en Facebookgroepen: heb je in 2023 nog een uitreisticket nodig om Thailand te betreden? Het antwoord is: ja! Vele backpackers willen met een enkele reis het land betreden maar komen hier op de luchthaven in Nederland pas achter. Ze worden óf geweigerd voor hun vlucht óf moeten ter plaatse een uitreisticket boeken.

Indien je de Nederlandse nationaliteit bezit van je onder de ”visa exemption” regel. Je hebt geen visum nodig om Thailand te betreden en hebt standaard recht om 30 dagen in het land te verblijven. Als voorwaarde dien je te kunnen aantonen dat je het land binnen die 30 dagen weer verlaat.

Wat zegt de Thaise ambassade hierover?

Deze ambassade van Thailand is heel stellig, je hebt een uitristicket nodig en deze moet je kunnen overhandigen. Lees de volledige regels hier.

“Foreigners entering Thailand under the Tourist Visa Exemption scheme must show the documents listed below at the port of entry: 

  • (…)
  • Proof of onward travel (confirmed air, train, bus or boat tickets) to leave Thailand within 30 days of the arrival date.”

Wat gebeurt er als ik het risico toch neem?

De luchtvaartmaatschappij waarmee je naar Thailand vliegt zal in alle gevallen vóór vertrek controleren of je in het bezit bent van een uitreisticket. Deze controle vindt plaats bij het afgeven van je bagage in Nederland en indien je enkel met handbagage reist bij de gate. Heb je dit uitreisticket niet? Dan zal men je in weigeren voor je vlucht.

Als je al niet bent tegengehouden door de luchtvaartmaatschappij in Nederland dan heb je een grote kans om alsnog tegengehouden te worden bij aankomst in Thailand. Immigratiebeambten in Thailand vragen regelmatig om uitreistickets.

De luchtvaartmaatschappij is voor jou verantwoordelijk en moet erop toezien dat jij met de juiste documenten reist. Indien zij niet controleren of jij voldoet aan de regels om Thailand te betreden zullen zij voor de kosten moeten opdraaien om je terug naar Nederland te sturen. Je kunt er dus vanuit gaan dat je in Nederland vóór vertrek een controle krijgt.

Waar vind ik het goedkoopst mogelijke uitreisticket?

Alright, je wil alsnog met een enkele vliegreis Thailand betreden en ter plekke pas bepalen hoe je verder wil reizen. Dat kan gelukkig! Zorg ervoor dat je een goedkoop vlieg, bus, trein of bootticket hebt geboekt met een vertrekdatum binnen de 30 dagen van je verblijf. De aller allergoedkoopste manier is om een busticket op zak te hebben tussen 2 grenssteden. 

Nong Khai (Thailand) – Vientiane (Laos) is zo’n goedkope grensroute. Via 12Go kun je vanaf €6,50 zo’n busticket boeken. BackpackerDeals.nl raadt iedereen die Thailand met een enkele reis wil betreden aan om zo’n uitreisticket op zak te hebben. Je riskeert echt het weggooien van een volledige reis à honderden euro’s als je je papieren niet op orde hebt.

Ga niet in zee met bedrijven die nepvliegtickets verkopen, dit is riskant en kan je vakantie verpesten. 

Klik hier en zoek een goedkoop uitreisticket

Ik heb nog helemaal geen ticket naar Thailand geboekt!

Ben je je reis nog helemaal aan het plannen? Hou dan onze website en Facebookpagina in de gaten. We plaatsen dagelijks nieuwe deals naar backpackbestemmingen, Thailand ontbreekt daar natuurlijk niet aan.

Bekijk alle BackpackerDeals

Laat een reactie achter: