Eten & drinken in Myanmar

Vrouw in Myanmar met etenswaren

De Myanmarese of Birmese keuken is niet zo bekend zoals die van haar buren: Thailand, China of India maar is daarom niet minder lekker. Het eten in Myanmar is een mix van verschillende culturen en variëert van een vissoep tot een theebladsalade. Het is bijzonder, traditoneel en erg lekker.

Myanmar’s bekendste gerechten

Mohinga
Mohinga is een Myanmarese vissoep welke in de ochtend als ontbijt gegeten wordt. Het is een dikke soep met noedels.
Kyay-Oh
Heerlijke vermicelli noedels met varkensvlees en gehaktballetjes. Wordt zowel met soep als zonder soep gegeten. Probeer dit gerecht uit bij YKKO (zit in heel het land!).
Lahpet Thoke
De bekende theebladsalade, gemaakt van o.a. gefermenteerde theebladeren, kikkererwten en pinda’s.
Shan Noodles
Een noedelsoep van rijstnoedels, kip- of varkensvlees.
Nan Gyi Thoke
Een gerecht vna dikke noedels (bijna een soort van udon noedels), met o.a. kip, viscake, taugé en ei.
Een verkoopster van vis op een markt in Myanmar

De voedselveiligheid van streetfood in Myanmar

Streetfood is verukkelijk, maar jaarlijks worden veel reizigers toch weer ziek door het eten van onhygiënisch bereid voedsel. Ook in Myanmar. Wat kun je er aan doen?

De belangrijkste regel die je moet aanhouden is dat je enkel eet bij streetfoodkraampjes waar veel locals te vinden zijn, en waar een snelle doorloop aan klanten is (wat vanzelfsprekend zo is als het druk is!). Als er een snelle doorloop is, dan betekent dit eigenlijk altijd dat je eten vers wordt bereidt. Versbereide etenswaren uit een gloedhete wok is natuurlijk altijd veiliger dan etenswaren die al een uur lang in de hete zon liggen.

Laat een reactie achter: