5 tips om veel geld te besparen op hotels of hostels

0
5 tips om veel geld te besparen op hotels of hostels

Als backpacker wil je natuurlijk altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Daar is niets mee, en gelukkig kan dat ook. Zeker in Azië! We hebben enkele tips voor je op een rij gezet die jou helpen om zoveel mogelijk geld te besparen op hotels en hotels.

Tip 1: Gebruik een Booking.com code

Ken je iemand die momenteel Booking.com gebruikt? In dat geval kun je heel gemakkelijk 10% korting claimen op je eerste boeking. Maak daarvoor een nieuw Booking.com account aan via een ‘referral’ link en je krijgt je cashback.

Niemand in de buurt met een kortingslink? Dan kun je natuurlijk ook onze BackpackerDeals.nl link gebruiken voor korting:

Boek je hotel met 10% korting

Tip 2: Word Booking.com Genius voor extra korting

Vanaf 5 boekingen per jaar op Booking.com word je gezien als een loyale klant. Daarmee krijg je standaard 10% korting op tienduizenden hotels en hostels, met extra opties als vroege checkin of late checkout en een lekker welkomstdrankje. Altijd leuk meegenomen natuurlijk!

De kans dat jij als backpacker met één reis al Genius lid bent is heel erg groot, je reist immers van plek naar plek. Maak daarom een account aan om te beginnen.

P.s. over loyale klanten gesproken. Wist je dat je door loyaal te zijn aan een airline je binnen no-time gratis upgrades naar business class kunt krijgen?

Tip 3: Check altijd je hotel even op CheapTickets.com

Deze Amerikaanse website biedt regelmatig kortingscodes voor hun hotels op hun ”Deals” pagina. Gebruik deze kortingscode tijdens het boekingsproces. Soms profiteer je ook van een goede wisselkoers en daarmee kun je ineens véél goedkoper uitzijn dan een willekeurig hotel gevonden via bijvoorbeeld Trivago. De kortingen kunnen oplopen tot 20%.

Tip 4: Ga je naar Zuid-Oost Azië? Reis dan in het regenseizoen

Dat regenseizoen is echt niet zo erg als het klinkt. Het gros van de tijd zal het namelijk gewoon droog zijn. De plensbuien komen meestal enkel voor in de avond, maar dan kun je natuurlijk ook een lekkere cocktail drinken in de bar van je hostel.

Accomodaties in het regenseizoen zijn vaak véél goedkoper dan in het hoogseizoen. Het regenseizoen loopt van ongeveer Mei t/m September. Komt dat even goed uit voor studenten: precies tijdens de zomervakantie dus. Je vluchten zijn ook veel goedkoper.

Zoek je nog een goedkope vlucht? Check dan onze deals.

Tip 5: Bel de accomodatie of ga langs

Onderhandel met de accomodatie! Zoek je op een laat tijdstip nog een hotel? Ga dan gewoon langs en vraag om een lager tarief vanwege je late boeking en check-in. Men probeert hun hotel of hostel namelijk gewoon vol te krijgen en als ze je iets kunnen laten boeken op een laat tijdstip dan zullen ze dat ook echt wel doen voor een gereduceerd tarief. Dan moet je er natuurlijk wel eerst om vragen.

Laat een reactie achter: