Aeroflot’s betrouwbaarheid: is het een goede airline?

0
aeroflot betrouwbaar

Veel backpackers die richting Azië gaan vragen het zich af: wat is Aeroflot’s betrouwbaarheid. Is het een goede airline? Of je nou naar Thailand, Indonesië of Vietnam reist; Aeroflot lijkt bijna altijd de goedkoopste optie te zijn. Zéker voor een enkele reis. We zoeken het voor je uit.

Aeroflot’s bestemmingen

Aeroflot vliegt naar heel veel bestemmingen binnen Azië, van Thailand tot Indonesië, en dan Vietnam tot Maleisië.

Aeroflot’s vloot

Aeroflot beschikt over ongeveer 250 vliegtuigen, waarvan er ongeveer 130 van het Franse merk Airbus zijn. De rest zijn grotendeels Boeing vliegtuigen en enkele Sukhoi jets voor korte afstandsvluchten, maar geen één probleemvliegtuig zoals de Boeing 737-MAX. De vloot van Aeroflot bestaat uit moderne vliegtuigen.

Aeroflot’s veiligheid

Aeroflot heeft last van haar verleden, waarin het bekend stond als de meest dodelijke airline ter wereld. Echter moet gemeld worden dat vrijwel alle ongelukken plaatsvonden in de Sovjetunie met oude Sovjetvliegtuigen. Tegenwoordig is Aeroflot één van de veiligste airlines ter wereld met een rating van 6/7 sterren op het gebied van veiligheid (AirlineRatings). Ook SkyTrax geeft Aeroflot structureel een goede score op het gebied van veiligheid: 4/5.

Bovendien is Aeroflot deel van de ”Skyteam” alliantie, waar ook KLM deel van uit maakt. Het is een volwaardige professionele airline, met een tegenwoordig goede reputatie.

Heeft Aeroflot veel last van vertragingen?

Nee. Aeroflot is de nummer 1 airline ter wereld als het gaat om het op tijd aankomen op je eindbestemming. Maar liefst 87% van alle vluchten in 2019 kwamen op tijd aan. 

Overstappen op Moskou airport

Vertragingen op Moskou airport komen volgens de statistieken nauwelijks voor. Moskou’s Sheremetyevo International Airport is namelijk uitgeroepen tot de nummer 1 airport als het neerkomt op vliegtuigen op tijd laten vertrekken. De gemiddelde vertraging is slechts 15 minuten.

Mocht je bang zijn je overstap te missen, dan kunnen we die zorgen misschien iets wegnemen met ons artikel: “Wat als ik mijn overstap mis?”

Bagage

Diverse reizigers rapporteren problemen met hun aansluiting op Moskou en het vertragen van bagage. Je hebt dit enigsinds zelf in de hand; kies je een vlucht met een aansluiting van een uur, dan is er een goede kans dat jij het wel maakt naar de volgende vlucht, maar je bagage niet. In dat geval wordt je bagage kostenloos nageleverd naar je hotel (of huis). Kies daarom altijd voor ruim voldoende overstaptijd, dat brengt ook wat rust in jouw hoofd met zich mee. Haasten is nergens voor nodig, het is vakantie!

Conclusie

De cijfers liegen er niet om: Aeroflot is een veilige, goede en professionele airline.

Oh, dan nog één BackpackerDeals tip: wist je dat je ticket vaak goedkoper is via een online travel agent (OTA), dan dat je direct boekt via de maatschappij? SkyScanner verzamelt de prijzen van alle verschillende OTA’s en toont je de allergoedkoopste. Dit scheelt je soms wel €100 op een ticket.

Boek hier goedkoop een vlucht via SkyScanner

Binnenlandse reizen

Afhankelijk van je gewenste bestemming kun je natuurlijk bussen, treinen, taxi’s of binnenlandse vluchten nemen om verder te reizen. Vluchten met Aeroflot boek je gemakkelijk via SkyScanner, maar binnenlandse bussen of treinen op je eindbestemming kun je het best boeken via je hostel/hotel óf met een online reisagent zoals 12Go Asia.

Zoek je nog een goede ‘Backpacker Deal’?

Je wil natuurlijk voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Of niet? Check daarom al onze deals via de vliegticketdeals pagina. Wij zoeken de goedkoopste tickets voor je.

Bekijk alle Backpacker Deals

Laat een reactie achter: