Hoe ik gratis Business Class upgrades krijg

0

Wist je dat er zoiets bestond als gratis Business Class upgrades? Ja echt, die vaak oh zo fijne stoelen met een extra luxe maaltijd aan boord, lounge toegang op de luchthaven, snelle boarding en zonder wachten bij de security. Die stoel kan voor jou zijn; gratis.

Voor mij geldt: 1 retourtje naar Thailand = 1 gratis Business Class binnen Europa. Hoe ik dat doe?

Het is als allereerst belangrijk om te weten wat loyaltyprogramma’s zijn. Door hier handig gebruik van te maken kun je namelijk een heleboel voordelen krijgen met het reizen. Variërend van gratis business class upgrades tot gratis vluchten of diverse cadeau’s. In mijn artikel “Loyaltyprogramma’s: hoe werkt het?” leg ik je de basics uit van de wereld van frequent flyers.

Op internet circuleren diverse tips om business class upgrades te krijgen, maar in de praktijk zijn er eigenlijk maar twee manieren:

Mogelijkheden tot gratis upgrades

1. Je betaalt voor je upgrade met loyaltypunten (ookwel ‘miles’ genoemd)
2. Je krijgt een gratis upgrade aangeboden op de luchthaven door bijvoorbeeld een overboeking of een extreem rustige vlucht

Ik begrijp dat ‘loyaltypunten’ een abstract begrip is. Om dit te verduidelijken geef ik je een voorbeeld uit de praktijk:

Loyaltypunten verdienen en inwisselen

Zelf heb ik ervoor gekozen om loyaal te zijn aan Finnair. Dat is de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland. De reden hiervoor is dat mijn partner in Finland woont en ik daarvoor meerdere keren per maand op en neer vlieg met deze maatschappij.

Het logo van Finnair

Door me in te schrijven voor hun loyaltyprogramma ontvang ik zogenoemde loyaltypunten per vlucht die ik afleg. Het aantal punten dat ik krijg is afhankelijk van de afstand die ik met Finnair vlieg.

Een retourtje binnen Finland levert mij zo’n 1000 punten op, binnen Europa zo’n 2000 punten op, een retourtje naar Azië wel 10.000 punten. Deze punten kan ik inwisselen voor gratis vluchten, hotelovernachtingen, kortingscodes maar dus ook voor gratis upgrades.

Het aantal punten dat je ontvangt voor een vlucht hangt af van het type ticket dat je boekt. Boek je een ticket tegen het laagste tarief? Dan gelden de bovenstaande puntenaantallen. Boek je een flexibel -en dus duurder- ticket? Dan krijg je zelfs een dubbel aantal punten. Door misschien slechts €50 euro meer te betalen voor je ticket naar Azië levert je dan ineens 20.000 punten op. Wat je daarmee kunt, dat lees je onderstaand.

Het omwisselen van je punten kan al vanaf enkele duizenden punten voor bijvoorbeeld loungetoegang of extra bagage. Een Business Class upgrade binnen Europa? Dat kost mij 10.000 punten.

Finnair Business Class Upgrade
Finnair Business Class Upgrade

Dus… Je kunt dus wel stellen dat 1 goedkoop retourtje met Finnair naar Thailand je 1 Business Class upgrade oplevert op je volgende vlucht met Finnair.

Tip: veel maatschappijen staan je toe om punten te claimen tot wel 12 maanden na de vlucht. Je kunt vaak dus nu een account aanmaken en punten ontvangen voor de vlucht die je vorig jaar gemaakt hebt. Daarmee kun je dit jaar misschien al in Business Class vliegen.

Zoek je nog een goede vliegticketdeal? Wij plaatsen dagelijks nieuwe deals!

Bekijk alle vliegticketdeals

Laat een reactie achter: