Je eerste reis naar Thailand

0
Je eerste reis naar Thailand

Je wilt op je eerste backpackreis, in dit geval naar Thailand. Natuurlijk is het een beetje spannend, misschien zelfs wel eng, alles is nieuw voor je maar tóch is het allemaal zó leuk. Waar moet je aan denken? Waar begin je? We beantwoorden met alle liefde al deze vragen, maar natuurlijk beginnen we bij het begin. Zo lopen we je door het hele proces voor een veilige en voorspoedige reis naar het verre Oosten.

Je eerste reis naar Thailand

Hier volgt een stappenplan van 10 stappen om jouw reis tot een succes te maken!

Stap 1 – Het boeken van een goedkope vlucht

Het begint natuurlijk allemaal bij het boeken van je vlucht. Vanaf welke luchthaven vertrek je? En naar welke luchthaven vlieg je toe? In de praktijk vertrekken de meeste Nederlanders vanaf Amsterdam Schiphol Airport (AMS) en arriveren op Bangkok International Airport (BKK). Soms kan ticket honderden euro’s goedkoper zijn vanaf luchthavens als Düsseldorf (Duitsland) of Brussel (België), maar vaak zijn er ook vanuit Nederland gewoon goede deals te vinden.

De gemiddelde vliegticketprijs naar Bangkok ligt zo rond de €600 euro voor een vlucht met overstap, en zo’n €800 euro voor een vlucht zonder overstap. Door slim te boeken kun je echter ontzettend veel besparen op je vliegkosten. Tickets tussen de €300 en €400 euro zijn dan ook niet geheel ongewoon.

Wij plaatsen iedere dag nieuwe vliegticketdeals. Je kunt ervoor kiezen deze pagina in de gaten te houden maar je kunt ook nú beginnen met het zoeken naar een goedkope vlucht. De beste kans om een goede deal te vinden is door te zoeken met een zoekmachine voor vluchten, bijvoorbeeld SkyScanner.

Stap 2 – Het kopen van een goede backpack

Een backpacker heeft natuurlijk een backpack nodig. Een goede leidraad is dat het gewicht van je backpack niet meer dan zo’n 25 procent van je eigen lichaamsgewicht mag zijn. Liever iets minder dan dat zelfs.

Aangezien je gaat backpacken in Thailand hoef je niet veel warme kleding mee te nemen. Je kleding zal veelal licht zijn en daarom voldoet een backpack van 40 tot 60 liter prima voor een korte tot middellange reis. De prijs van zo’n backpack ligt gemiddeld tussen de €100 en €250 euro.

Bol.com logo
Een goede backpack kun je gemakkelijk kopen op Bol.com

Stap 3 – Vaccinaties

Informeer altijd bij de GGD naar de vaccinaties die jij nodig hebt voor je reis. Je kunt een afspraak maken bij de lokale GGD in jouw land. De adviezen kunnen verschillen, om deze reden plaatsen wij deze dus niet op onze website.

Bekijk welke vaccinaties je nodig hebt

Stap 4 – Visum

Indien je een Nederlands paspoort hebt dan is het niet nodig een visum aan te vragen. Nederlanders hebben recht op 30 dagen toegang tot Thailand onder de ”visa-exemption” regel. Mocht je een andere nationaliteit bezitten doe dan navraag bij de Thaise ambassade in Nederland.

Wil je langer dan 30 dan naar Thailand? Ga voor een paar dagen naar een buurland middels een goedkope vlucht. Bij terugkomst in Thailand heb je weer 30 nieuwe dagen te spenderen

Op het moment van schrijven (28 juli 2018) behoren de volgende nationaliteiten tot de lijst van nationaliteiten die géén visum nodig hebben, en dus 30 dagen toegang ontvangen bij aankomst.

A  Australia G  Germany L  Luxembourg S  Singapore
   Austria    Greece M  Malaysia    South Africa
B  Bahrain I  Iceland N  Netherlands    Spain
   Brunei    Indonesia    New Zealand    Sweden
   Belgium    Italy    Norway    Switzerland
C  Canada    Ireland O  Oman T  Turkey
D  Denmark    Israel P  Philippines U  United Arab Emirates
F  Finland J  Japan    Portugal    United States of America
   France K  Kuwait Q  Qatar    United Kingdom

Stap 5 – Voorbereiden op de vlucht

Het moment van de vlucht nadert. Zorg dat je in je handbagage een tandenborstel hebt, een kleine tube tandpasta, en wat deodorant. Let op: vloeistoffen in je handbagage mogen maximaal 100ml zijn met een maximum van 10 vloeistoffen. Verpak deze in een transparante ”sealbag”. Een transparant diepvrieszakje met een maximum inhoud van 1L is voldoende.

Als je nog even snel ergens een pakje vochtige doekjes kunt scoren: doe dat! De vlucht is erg lang zijn en met zo’n vochtig doekje kun je jezelf snel even opfrissen.

Het is tevens handig om een opblaasbaar nekkussentje, een oogmasker en oordopjes mee te nemen. Mocht je een droge neus vervelend vinden dan kun je ook neusspray op basis van sesamolie meenemen (let op: dit is een vloeistof, doe deze in je sealbag). De lucht in vliegtuigen is erg droog en je neusslijmvlies droogt hierdoor gemakkelijk uit.

Zorg tevens dat je het adres van je eerste hotel in Thailand al even in je telefoon zet. Je hebt dit namelijk nodig tijdens de vlucht voor het invullen van wat formulieren. Als je dit vergeet zul je dit op de luchthaven moeten opzoeken en dan is de kans dat je erg lang in de rij staat bij de immigration. Print tevens je boekingsbevestiging van je vluchten uit op papier. Dat heb je nodig bij aankomst in Bangkok.

Een volledige inpaklijst voor je backack & rugzak vind je hier.

Stap 6 – Je vertrekt

Voorbereiding compleet? Dan is eindelijk het moment daar: je vertrekt op je eerste reis naar Thailand!

Zorg dat je minstens 2 tot 3 uur van tevoren aanwezig bent op de luchthaven. Zo kun je op alle gemak je backpack als bagage inchecken bij de airline waar je mee vliegt, en kun je je voorbereiden op de vlucht.

Smeer voordat je thuis vertrekt nog enkele boterhammen, het eten en drinken op een luchthaven kan behoorlijk prijzig zijn!

Stap 7 – Tijdens je vlucht

Ergens tijdens je vlucht zal de cabin crew papiertjes uitdelen. Dit heet een arrival and departure card. Vul de gehele kaart in en hou deze goed bij je.

Thailand Arrival card
Zo ziet een arrival card eruit

Het veld: Visa No. kun je leeg laten, je hebt immers geen visa nodig als je de Nederlandse nationaliteit bezit. In het veld ”Address in Thailand” vul je het adres van je hotel in. Als het goed is heb je dit adres ergens genoteerd zodat je het in het vliegtuig kunt overnemen.

Stap 8 – Je aankomst

We hebben een heel artikel geschreven over de aankomstprocedures op de luchthaven van Bangkok. Je vindt deze informatie in onze Thailand reisgids onder het kopje: ‘Aankomst in Thailand’.

Laat een reactie achter: