Je eerste reis naar Myanmar

0
Je eerste reis naar Myanmar

Myanmar, een ongeëvenaard mooie bestemming geschikt voor zowel beginnende als doorgewinterde backpackers. Maar als je nog nooit in Myanmar bent geweest, wat moét je dan van tevoren weten en welke procedures worden gehanteerd op de luchthaven? We lopen je door het hele proces voor een veilige en voorspoedige reis naar dit prachtige land

Je eerste reis naar Myanmar

Hier volgt een stappenplan van 10 stappen om jouw reis tot een succes te maken!

Stap 1 – Het boeken van een goedkope vlucht

Het begint natuurlijk allemaal bij het boeken van je vlucht. Vanaf welke luchthaven vertrek je? En naar welke luchthaven vlieg je toe? Er zijn géén directe vluchten vanuit Amsterdam naar Myanmar en een ticket kopen naar Myanmar met 1 tussenstop kan soms erg duur zijn. Je doet er daarom vaak goed aan om je vlucht op te splitsen, dat kan je soms wel honderden euro’s schelen.

BackpackerDeal.nl Tip: Boek een vlucht naar Bangkok en overnacht daar een nachtje. De gemiddelde vliegticketprijs naar Bangkok ligt zo rond de €600 euro voor een vlucht met overstap, en zo’n €800 euro voor een vlucht zonder overstap. Door slim te boeken kun je echter ontzettend veel besparen op je vliegkosten. Tickets tussen de €300 en €400 euro zijn dan ook niet geheel ongewoon.

Boek daarna voor de volgende dag een goedkope vlucht vanuit Bangkok naar Yangon. Vanuit Yangon heb je verreweg de meeste opties om door te reizen in de rest van het land. Je hebt al voor €10 euro een enkeltje naar Yangon als je vliegt met Thai Lion Air. Deze maatschappij biedt tarieven inclusief ruimbagage!

Thai Lion Air Logo
Een van de goedkoopste airlines in Azië, met prima sevice: Thai Lion Air

Wij plaatsen iedere dag nieuwe vliegticketdeals. Je kunt ervoor kiezen deze pagina in de gaten te houden maar je kunt ook nú beginnen met het zoeken naar een goedkope vlucht. De beste kans om een goede deal te vinden is door te zoeken met een zoekmachine voor vluchten, bijvoorbeeld SkyScanner.

Stap 2 – Het kopen van een goede backpack

Een backpacker heeft natuurlijk een backpack nodig. Een goede leidraad is dat het gewicht van je backpack niet meer dan zo’n 25 procent van je eigen lichaamsgewicht mag zijn. Liever iets minder dan dat zelfs.

Aangezien je gaat backpacken in Thailand hoef je niet veel warme kleding mee te nemen. Je kleding zal veelal licht zijn en daarom voldoet een backpack van 40 tot 60 liter prima voor een korte tot middellange reis. De prijs van zo’n backpack ligt gemiddeld tussen de €100 en €250 euro.

Bol.com logo
Een goede backpack kun je gemakkelijk kopen op Bol.com

Stap 3 – Vaccinaties

Informeer altijd bij de GGD naar de vaccinaties die jij nodig hebt voor je reis. Je kunt een afspraak maken bij de lokale GGD in jouw land. De adviezen kunnen verschillen, om deze reden plaatsen wij deze dus niet op onze website.

Bekijk welke vaccinaties je nodig hebt

Stap 4 – Visum

Indien je een Nederlands paspoort hebt dan is het nodig om een visum voor Myanmar aan te vragen. Je kunt dit gemakkelijk en snel online doen. Betaling dient gedaan te worden met een creditcard en de kosten zijn 50 dollar per persoon, wat ongeveer €40,- is. Met dit electronisch visum kun je 30 dagen het land in.

Vraag een visum aan voor Myanmar

Na aanvraag zul je binnen enkele dagen een email krijgen met daarin het visum. Print dit visum uit en neem het mee op je reis naar Myanmar.

Stap 5 – Voorbereiden op de vlucht

We gaan er vanuit dat je eerst een nacht doorbrengt in Bangkok om kosten te besparen. Tips om deze langeafstandsvlucht te doorstaan kun je vinden in ons artikel: Je eerste reis naar Thailand.

Inmiddels aangekomen in Bangkok kun je de stad verkennen. De volgende dag vertrek je naar de luchthaven. Let op: Bangkok heeft twee luchthavens.

Bangkok Suvarnabhumi Airport (BKK)
De grote luchthaven waar vanaf de meeste intercontinentale vluchten vertrekken.

Bangkok Don Mueang Airport (DMK)
De budget luchthaven. Hier vertrekken prijsvechters vandaan. Er is een grote kans dat jouw vlucht naar Yangon vanaf deze airport vertrekt.

Check ruim voor vertrek vanaf welke luchthaven jouw vlucht vertrekt. Neem een taxi of BTS/Airport Rail Link richting de luchthaven.

Stap 6 – Je vertrekt

Voorbereiding compleet? Dan is eindelijk het moment daar: je vertrekt op je eerste reis naar Myanmar

Zorg dat je minstens 2 uur van tevoren aanwezig bent op de luchthaven. Zo kun je op alle gemak je backpack als bagage inchecken bij de airline waar je mee vliegt, en kun je je voorbereiden op de vlucht.

Het eten en drinken op de luchthavens van Thailand is relatief goedkoop. Het is niet nodig om iets mee te nemen vanuit de stad, er is voldoende keus op de luchthavens.

Laat een reactie achter: