Reizen naar Thailand in 2022

0

Het coronavirus heeft reizen naar het buitenland moeilijker gemaakt. Toch is het helemaal niet zo ingewikkeld om momenteel naar Thailand te reizen en daar een fantastische (backpack)vakantie te hebben, alhoewel sommigen zouden zeggen dat het dat wel is. We namen zélf de proef op de som, zijn naar Thailand gereisd en vertellen je graag over wat nodig is om in februari 2022 dit land te betreden. Wij reisden naar Bangkok dus de onderstaande gids is op basis daarvan geschreven.

Stap 1: visum

Als je de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit (en dus een Nederlands of Belgisch paspoort hebt) dan kun je Thailand zonder visum betreden. Je hoeft dus vooraf geen visum aan te vragen, op de voorwaarde dat je het land binnen 30 dagen weer verlaat. Dit ”bewijs” je aan door een uitreisticket te laten zien bij het inchecken op de luchthaven hier in Europa. 

Dit uitreisticket kan bijvoorbeeld je retourreis terug naar Nederland zijn, maar mag ook een trein, boot of bus naar een ander derde land zijn. Er zijn diverse trucjes indien je jouw terugreis nog niet wilt vastleggen – zie daarvoor onze gids: Thailand’s verplichte uitreisticket of gebruik de onderstaande button.

Klik hier om een goedkoop uitreisticket te boeken 

Stap 2: bereid je documenten voor (30+ dagen vóór vertrek)

In de volgende stap gaan we een Thailand Pass aanvragen. Je hebt deze nodig om in tijden van het coronavirus naar Thailand te kunnen reizen. Hier heb je enkele documenten voor nodig.

A) Paspoort

Zorg dat je een paspoort hebt

B) Vaccinatiecertificaat

Je kunt deze downloaden via de CoronaCheck website. Download je internationale bewijs. Een boostervaccinatie is overigens niet verplicht.

C) Reisverzekeringscertificaat

Dit certificaat kun je opvragen bij je zorgverzekering en moet vermelden dat je verzekerd bent voor medische kosten. Het minimumbedrag waarvoor je verzekerd moet zijn is $50.000 dollar.

Je kunt er ook voor kiezen om voor een zacht prijsje een Thaise reisverzekering te nemen, bijvoorbeeld bij het wereldwijd gerenommeerde verzekeringsbedrijf AXA. Zij hebben een reisverzekering voor reizen naar Thailand en sturen je na betaling direct een certificaat dat voldoet aan alle eisen voor de Thailand Pass. De verzekering heet AXA Sawasdee.

D) Vlucht naar Thailand

Zoek voor een mooie deal op Backpackerdeals.nl of gebruik SkyScanner om een goedkope vlucht naar Thailand te vinden. Het kan het waard zijn om een flexibel ticket te boeken. Dit kost wellicht iets meer, maar je bent er wel zeker van dat je jouw geld op ieder moment terug kunt krijgen indien je besluit te annuleren.

Klik hier en zoek een goedkoop ticket

E) Hotelboeking (nacht 1)

Je dient een hotelovernachting voor je éérste nacht geboekt en betaald te hebben. We raden je aan deze te boeken via een speciale pagina op Agoda. Dit is belangrijk omdat bij je hotel inbegrepen moet zitten:

  • Vervoer van de luchthaven naar het hotel
  • 1 PCR test

F) Hotelboeking (nacht 5)

Je dient tevens een hotelovernachting voor dag 5 geboekt te hebben. Ook dit kun je doen via Agoda. Dit is belangrijk omdat bij je hotel inbegrepen moet zitten:

  • 1 PCR test

G) Reservering voor een PCR test in Nederland

Maak alvast een reservering voor een PCR test in Nederland. Deze dien je de doen maximaal 72 uur vóór je vertrek. Zorg dat je testresultaat RT-PCR aangeeft om te voorkomen dat je geweigerd wordt bij het boarden van je vlucht – men is hier nogal streng op. 

Je kunt diverse aanbieders gebruiken – wij hebben gebruikgemaakt van Spoedtest.nl

Stap 3: Vraag je Thailand Pass aan (21 dagen vóór vertrek)

Thailand heeft een zogenoemde Thailand Pass geïntroduceerd om reizigers vooraf goedkeuring te geven om ten tijde van het coronavirus naar het koninkrijk te reizen.

Maak geen gebruik van tussenpersonen en vul de info zélf in op de officiële Thailand Pass website. Kies hier voor het Test & Go programma.

Klik hier om je Thailand Pass aan te vragen 

Binnen enkele dagen ontvang je na goedkeuring een QR code in je email inbox. 

Stap 4: PCR test (0-72 uur vóór vertrek)

Vergeet niet een RT-PCR test vóór aanvang van je reis te doen. Dit staat op je lijstje zoals vermeld in stap 2. De test dient negatief te zijn om te kunnen reizen (of positief maar mét herstelbewijs dat tussen de 14 en 90 dagen oud is)

Stap 5: Reis naar Thailand

Zodra je jouw QR code hebt onvangen ben je klaar om te reizen. Je neemt je QR code en alle overige bovenstaande documenten mee naar de luchthaven en checkt in en reist zoals gewoonlijk

Stap 6: Aankomst in Thailand

Zodra je bent aangekomen in Thailand laat je jouw ThailandPass en negatieve PCR test zien en wordt je doorgelaten naar de paspoortcontrole. Zodra je dat achter de rug hebt pik je jouw baggage zoals gewoonlijk op en loop je naar de uitgang. Daar wachten medewerkers van de luchthaven op je en wijzen ze je naar jouw lift naar je hotel. Bij aankomst in je hotel, of op weg van de airport naar het hotel, krijg je nog een PCR test. Je blijft in je hotelkamer totdat de uitslag bekend is, daarna kun je gaan en staan waar je wil.

Vergeet niet op dag 5 je tweede PCR test te doen. Zodra die óók negatief is kun je heerlijk Thailand bezoeken.

Voor het laatste nieuws rondom het betreden van Thailand ten tijden van het coronavirus kun je het beste TAT raadplegen – dat is de ”VVV” van Thailand: https://www.tatnews.org/

 

Laat een reactie achter: