Wiet kopen in Thailand? Deze 5 dingen moet je weten

0

De Thaise overheid heeft het de verkoop en gebruik van wiet welliswaar gelegaliseerd, maar officieel gezien kan het enkel gebruikt worden voor medische doeleinden. Toch kun je het tegenwoordig overal kopen. In dit artikel vind je 5 zaken waar je rekening mee moet houden als je als toerist wiet wilt kopen en gebruiken in Thailand.


1. Het is verboden om zaden of delen van cannabisplanten voor persoonlijk gebruik te importen of exporteren

De import van wiet wordt nog steeds gezien als narcotica en vereist toestemming van het Thaise Ministerie van Agricultuur.

2. De minimumleeftijd voor het gebruik van cannabis is 20 jaar oud

Tevens is het gebruik verboden voor zwangere and borstvoedinggevende vrouwen. Er kan een uitzondering gemaakt worden indien toeristen onder deze categorie onder supervisie van doktoren staan.

3. Het gebruik van wiet op publieke plekken (bijvoorbeeld scholen en shoppingcentra) is ten strengste verboden.

De straffen lopen uiteen van een boete van 25.000 baht or een celstraf tot 3 maanden.

4. Bezit van een extract dat meer dan 0,2% THC of synthetische THC bevat vereist toestemming

Cannabisbloemen met hoge niveaus aan THC zijn legaal. Echter, als er een extract gemaakt wordt welke meer dan 0,2% THC bevat dan wordt het nog steeds gezien als narcotica. Hier staan hoge straffen op.

5. Voedsel dat cannabis bevat mag geen cannabisbloemen bevatten en is enkel beschikbaar in door de overheid goedgekeurde restaurants

Volgens de ‘Food Act’ zijn cannabisbloemen niet bestemd voor comsumptie, maar andere onderdelen van de plant kunnen gebruikt worden.

Bekijk de richtlijen van de Thaise overheid

Download de volledige richtlijnen

Laat een reactie achter: