Dit zijn 3 de grootste scams van Thailand

0
De scams van Thailand

Thailand: een prachtig land met erg veel contrasten. Ieder jaar bezoeken vele toeristen dit land omdat het erg toegankelijk is, goedkoop is en het een prachtige cultuur heeft. Helaas wordt ook veel misbruik gemaakt van de onwetendheid van de Westerse toerist. De scams van Thailand liggen op de loer…

Als je nog nooit in Thailand -laat staan Azië- geweest bent dan ben je erg vatbaar voor oplichters. Je kent hun slimme trucjes niet en de kans is groot dat je opgelicht wordt.

Hou als vuistregel aan: iédereen die uit het niets op straat benadert is een potentiële oplichter. Dit klinkt heel radicaal maar ervaar het zelf. Als iemand op je afstapt, probeer dan altijd de achterliggende gedachte hierachter de vinden.

Hieronder volgen de 3 meest voorkomende scams

1. De Tuk Tuk Chauffeur 

Ze zijn ontzettend leuk en kenmerkend voor Bangkok: de tuk tuks, maar ze zijn ook berucht. Als je simpelweg van punt A naar punt B moet dan raad ik je aan een taxi te gebruiken. Deze zijn voorzien van airconditioning en zijn (mits ze de meter gebruiken) véél goedkoper dan stinkende tuk tuks.

De meeste tuk tuk chauffeurs proberen je op te lichten door extreem hoge prijzen voor je ritjes voor te stellen. Aan de andere kant zijn de prijzen ook soms extreem laag, ben je er dan van bewust dat de chauffeur je langs allerlei ‘’landmarks’’ rijdt zoals een juwelier of kledingwinkel. De verkopers in deze winkels proberen je dan op agressieve wijze iets te verkopen, in ruil daarvoor krijg je chauffeur bijvoorbeld geld.

2. Het gesloten ‘Grand Palace’ 

Rond de buitenmuren van de Grand Palace zullen veel Thai argeloze toeristen op zitten te wachten om hen vervolgens wijs te laten dat het paleis gesloten is wegens een boeddhistische of nationale feestdag. Ga hier niet in mee, knik vriendelijk en loop door. Zij zullen je andere bestemmingen proberen voor te schotelen en zo beland je voordat je het zelf doorhebt in de tuk tuk scam zoals boven uitgelegd.

3. De volgeboekte trein 

Rond het centrale treinstation van Bangkok lopen diverse mensen gekleed is officieel-uitziende pakken van de treinmaatschappij. In veel gevallen hebben zij ook nog eens een badge waarmee ze je proberen te laten geloven dat zij echt daadwerkelijk personeel zijn en je van informatie kunnen voorzien.

Men zal je vragen waar je heen gaat. Als je je bestemming noemt zal gezegd worden dat je trein vol zit maar dat je eventueel wel een bus kunt nemen of via een reisbureau een van de laatste treintickets kunt kopen. Ga je hierin mee? Dan beland je in een klein reisbureau’tje waar je veel teveel gaat betalen voor je treinticket (of zelfs busticket).

Wanneer iemand je buiten het station benadert: loop door tot binnenin het station en loop naar de ticketbalies. Vraag daar aan een echt personeelslid om een ticket, betaal en neem je trein.

Laat een reactie achter: