Het bruisende nachtleven van Yangon, Myanmar

0
Het bruisende nachtleven van Myanmar

Myanmar, een nog relatief onontdekt land in Zuid-Oost Azië heeft verassend veel te bieden. Het land staat bekend om zijn vele culturele hoogstandjes zoals Bagan en het Inle-meer, maar wist je dat het nachtleven er ook echt tegek is? Het is een kant van Myanmar die maar weinig mensen kennen.

In de afgelopen 2 jaar heeft het land een absolute revolutie meegemaakt. De ene na de andere danceclub opende haar deuren en superstar DJ’s reisden af en aan naar het kleine Aziatische land. Het land maakte kennis met de wereld van EDM en dit is volledig ontploft met vele nieuwe uitgaansgelegenheden en muziekfestivals tot gevolg.

Zoals jullie misschien eerder gelezen hebben werk ik in de muziekindustrie en doe ik o.a. artiestenmanagement. Zo heb ik een hele tijd het management gedaan van een DJ welke veel bekendheid heeft verworven in Myanmar. We bezochten het land meerdere keren per jaar voor shows en kwamen zo op plekken die veel reizigers nog nooit gezien hebben. Ik heb het land met eigen ogen zien groeien omdat het de tweede Westerse DJ was die ooit in Myanmar optrad. In dit artikel geef ik je enkele tips om het nachtleven in Yangon te verkennen:

Nachtclub Top 3

Tegenwoordig kent Yangon enkele grote clubs en het nachtleven bruist. Er bestond tot een jaar geleden altijd een soort van tweestrijd tussen de twee bekendste clubs: The Clubhouse en FUSE. Met het volledig afbranden van het beroemde Kandawgyi Palace Hotel, waar The Clubhouse gevestigd was, is hier een eind aan gekomen.

Het geluidsniveau in Myanmarese clubs is verreweg hoger dan in Nederland. Echt regelgeving m.b.t. decibel maxima bestaan niet, neem dus oordopjes mee!

FUSE

FUSE is met stipt op 1 dé club waar je moet wezen voor een flinke dosis EDM, vrolijke Myanmarese jeugd in een bijna onwerkelijke omgeving. Het contrast tussen FUSE en het ‘’gewone’’ Myanmar is groot. Het is de enige nachtclub waar met enige regelmaat grote namen draaien, waaronder ook grote Nederlandse DJ’s. De club bevindt zich op de 4e verdieping van het Myanmar Plaza en is bereikbaar met de liften nabij Gloria Jeans Coffee

4th floor, Myanmar Plaza 1 Sat Mhu Road, Yangon
https://www.facebook.com/fuseyangon/

DJ’s Bar

DJ’s bar is een van de oudste nachtclubs van Myanmar. Het is een simple club waar veelal bezigheid is in het weekend. In het pand zit een keuken waardoor je tijdens het stappen kunt genieten van diverse snacks. Tip: probeer de BBQ vis, daar staan ze om bekend en is héérlijk. Het is tevens de nummer 1 bestemming voor het drinken van een ‘Lamborghini’. Wat dat is mag je zelf ervaren. De club bevindt zich relatief ver vanuit Downtown. Zorg dat je een lift terug naar je hotel hebt.

U Htun Nyein Street, Yankin Township, Yangon

Pyrite Club

Recent geopend waar vroeger Inya Bar en GTR zaten. Het is een middelgrote nachtclub voor lokale jeugd met veel EDM. Verwacht geen loungey muziek, maar snoeiharde dance. Als je je hier vertoont als Westerling maak je gegarandeerd veel nieuwe vrienden.

No37, Kabaraye Pagoda Road, vlakbij Inya Lake Hotel, Yangon
https://www.facebook.com/ClubPyrite/

Muziekfestivals

Yangon kent ook vele muziekfestival, de meeste daarvan zijn dancegerelateerd. Verreweg de grootste festivals zijn TMF en Together Festival. De organisatie van FUSE zit hierachter dus verwacht daarom gigantische stages, special effects en een hele international lineup: van Hardwell tot grote regionale DJ’s.

Laat een reactie achter: